Eesti ajakirjanduse analüütiline bibliograafia

avaleht | otsing | isikud | märksõnad | kohanimed | asutused | kirjete korv | abi


Kirjed kus märksõnaks on "toidunõud" (43)

Lehitse

kaupa, järjestades kirjed järgi

  kirjed      kuni 20   

kõik  1926  1930  1932  1933  1934  1935  1936  1937  1938  1939  1940 kalender
 

1.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Aedvilja ja puuvilja toiduks.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Hautatud tomatid, kohupiim tomatiga, täidetud tomatid, peakapsas vormis, praetud või keedetud õunad keedisega, peakapsas pekiga, puuvili vaniljekastmes.

Kuupäev

03.10.1939

Aasta

1939

Väljaande number

266

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


2.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Ahjus kuivatatud latikas. - Mõnda küpsetamiseks.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Lihtsad küpsised. Täidetud rullid, Mesilaspiste, suitsupeki plaadikook.

Kuupäev

08.03.1939

Aasta

1939

Väljaande number

66

Lehekülg 1

8

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


3.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Ajakohast toiduks.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Fotodel: Liha- ja õunatäidisega saiarull ja praetud leivakesed lihaga. Saiarull liha- ja õunatäidisega. - Praetud leivakesed. - Kartulisalat. - Hautatud tomat sibulaga. - Tomatisupp.

Kuupäev

17.10.1939

Aasta

1939

Väljaande number

280

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


4.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Ajakohast toiduks.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Maitsev aedviljasupp. Hautatud maksarullid. Leiva-rabarberivormiroog. Heeringasalat. Aedmaasikasupp. Magustoit aedmaasikatest. Maasikatarretis.

Kuupäev

04.07.1939

Aasta

1939

Väljaande number

175

Lehekülg 1

8

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


5.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Ajakohast toiduks.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Suitsutatud hanerind. Hanejäsemete supp. Hautatud liha aedviljaga. Sealiha värskete kapsastega. Maksa vormiroog makaroniga. Silguvorm.

Kuupäev

08.11.1939

Aasta

1939

Väljaande number

302

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


6.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Ajakohast toiduks.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Lambaliharull, lambaliharull kapsaga, peakapsas tomatiga, pannkoogivorm juustuga, juustuleivakesed, sellerisalat õuntega, kartulisalat.

Kuupäev

14.11.1939

Aasta

1939

Väljaande number

308

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


7.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Ajakohast toiduks.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Fotol: Isuäratavalt ja nägusalt serveeritud hapukurgid salatitäidisega. Lambaliha kapsaga. Loomaliha kastmes. Kruubi- ja kaalisupp. Porgandisupp. Õunapuder rukkileivaga. Täidetud hapukurgid. Hautatud peedid.

Kuupäev

22.11.1939

Aasta

1939

Väljaande number

316

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


8.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Jahe panipaik toiduainetele.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Nõuanded

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Toiduanete panipaik kuumadel suvepäevadel. Toiduainete säilitamine ilma külmkapi või sahvrita.

Kuupäev

27.06.1939

Aasta

1939

Väljaande number

168

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


9.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Kalad õlis.

Rubriik

Naine ja kodu.

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Põhjalik õpetus sprottide valmistamiseks.

Kuupäev

28.09.1939

Aasta

1939

Väljaande number

261

Lehekülg 1

6

UDK

641 + 637.56

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kalad (kasutamine toiduks) / kalad (soolamine, suitsutamine) / kalade kuivatamine / kalajahutööstus (kohtadel, konkreetsed) / kalakonservitööstus (kohtadel, konkreetsed) / kalatööstus (kohtadel, konkreetsed) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded) / tursatööstus


10.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Kas aedvilja aurutada või keeta? Ülikooli ja Kodumajanduskoja katsete tulemusi.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Nõuanded

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Tartu Ülikooli Tervishoiu Instituudis dr. med. M. Kase ja keemik A. Valsi juhatusel viidi läbi katsed, kuidas säilitada juurviljas paremini esialgsed toiteväärtused, - kas aurutades või keetes. Selgus, et parema tulemuse annab juurvilja aurutamine.

Kuupäev

18.07.1939

Aasta

1939

Väljaande number

189

Lehekülg 1

6

UDK

641 + 378.4:61

Märksõnad

Eugeenika Instituut / Histoloogia, embrüoloogia ja võrdl. Anatoomia instituut (Tartu Ülikooli arstiteaduskonna allasutus) / Interakadeemiline Instituut (peaaju uurimise instituut) / joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / Peaaju Instituut Tartu Ülikooli juures / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / Tartu Ülikooli Anatoomia Instituut / Tartu Ülikooli Eugeenika Instituut / Tartu Ülikooli Hügieeni (Tervishoiu-) Instituut / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


11.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Kosutavat ning karastavat joogiks.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Sidrunijook meega, apelsini-limonaad, marjamahalalimonaad koorega, odrajook, kaeravesi, ameerika-limonaad.

Kuupäev

14.06.1939

Aasta

1939

Väljaande number

158

Lehekülg 1

8

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


12.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Kui talvised tagavarad on lõppemas. - Varasuvised hoidised rabarbrist.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Moos, mahl,salat,võie kõrvitasaga,

Kuupäev

07.06.1939

Aasta

1939

Väljaande number

151

Lehekülg 1

6

UDK

641 + 635.4

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / rabarber / salat / spargel / spinat / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / till / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


13.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Magusat marjast.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Vabarnakreem, vabarnasupp, kirsimagustoit, kirsitarretis kohupiimavahuga, marjamagustoit biskviidiga. mannavorm punase sõstraga.

Kuupäev

26.07.1939

Aasta

1939

Väljaande number

197

Lehekülg 1

8

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


14.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Magustoite kohupiimast.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Kohupiimavorm, kohupiima-mannavorm kirssidega, kohupiimašokolaadi magustoit, kohupiimavagustoit leivaga, kohupiimalõigud, täidetud kohupiimataskud, kohupiimavaht heeringaga.

Kuupäev

02.08.1939

Aasta

1939

Väljaande number

204

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


15.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Magustoite kuivatatud õuntest.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Terviseleem, leivasupp õuntega, õunasupp herkuloga, rukkijahupuder õuntega, õunakreem, õunavorm saiaga.

Kuupäev

04.01.1939

Aasta

1939

Väljaande number

3

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


16.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Mõnda apelsinist ja banaanist.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Banaani- ja apelsinikompott; apelsinilõigud mahlas; täidetud banaanid; keetmata apelsinikreem.

Kuupäev

01.03.1939

Aasta

1939

Väljaande number

59

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


17.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Mõnda maiustamiseks.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Plaadisai, kohupiimamagustoit riivitud leivaga, koorekreem.

Kuupäev

09.02.1939

Aasta

1939

Väljaande number

39

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


18.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Mõnda pirnist ja ploomist.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Pirnid riisipudruga. Pirni toortoit. Pirni- ja ploomikompott, Ploomikoogid, Ploomivormiroog.

Kuupäev

21.09.1939

Aasta

1939

Väljaande number

254

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


19.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Mõnda pühadelauale.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Kalrulaad, munad hapukoorekastmes, täidetud munad, kohupiim salatilehtedel, lihavõttesaiad, kaks vormikooki, biskviidmagustoit kreemiga, apelsinikreem. Näpunäited.

Kuupäev

05.04.1939

Aasta

1939

Väljaande number

94

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


20.

Andmebaas

Postimees 1939

 

Pealkiri

Mõnda suviseks magustoiduks.

Rubriik

Naine ja kodu.

Zhanr

Toiduretseptid

Väljaanne

Postimees

Annotatsioon

Maasikad vahukoorega munavalgekoogikestel. - Karusmarjakreem - Šokolaadikreem. - Munavaht marjadega. - Kohupiimavaht.

Kuupäev

12.07.1939

Aasta

1939

Väljaande number

183

Lehekülg 1

6

UDK

641

Märksõnad

joogid (kodune valmistamine, mittealkohoolsed joogid) / kokakunst / kulinaaria / söögid (kodune valmistamine) / söökide valmistamine / toiduained (toiteväärtus, säilitamine üldiselt) / toidunõud / toiduretseptid / toiduvalmistamine (retseptid, nõuanded)


  kirjed      kuni 20   

1 - 20 21 - 40 41 - 43

Biblioserver 2.8 | tarkvarastuudio | külastajaid: 128622090